Blauw, vakantieblauw tududuum.

Leven zonder voedsel wordt na enkele dagen/weken toch wel problematisch, dus hadden T. en ik het toch wel erg lumineuze idee om in de Carrefour te gaan winkelen op maandag. Nadat ik ’s morgens de lokale middenstand een beetje rijker had gemaakt om te kunnen voorzien in mijn ontbijt, begonnen we aan de tocht naar de supermercado. Als twee mensen met een geschiedenis in jeugdbewegingen en kampen, slaagden we er in om de eindbestemming te bereiken zonder aangevallen te zien door krokodillen of kakkerlakken. Kakkerlakken zijn er niet in Spanje is misschien je eerste reactie, maar laat je niet misleiden! Tijdens de eerste verkennende avondwandeling viel zo’n beeste me met volle kracht aan! Oké, ik kwam misschien gewoon in zijn vliegroute, maar dan nog. En oké, ik weet niet of het wel echt kakkerlakken zijn, want het was een zwart beest van ’n viertal centimer lang, maar Wikipedia vertelt me net dat er ongeveer 4000 soorten kakkerlakken zijn, dus was het er waarschijnlijk wel één. Allemaal in koor: eikebah! Maar genoeg over de plaatselijke fauna. Na een eerste hamstering van de belangrijkste levensonderhoudende producten, kreeg ik in de namiddag de kans om mijn Spaanse telefoongesprekken te oefenen. Caroline was namelijk naarstig op zoek naar een kot en ik was de secretaresse van dienst. Dat we daarvoor een mooi stukje strand hadden gekozen en af en toe eens naar de zee slenterden en weer terug is uiteraard compleet bijzaak. Dat we in een levende versie van Pleeboy waren terechtgekomen was wel ietwat bevreemdend, maar kon ons niet van ’t hoofddoel afleiden. Na vele -vele- ‘hola, soy una estudiante de Erasmo y una amiga mía busca una habitación’ waren er toch nog één of twee kamers vrij die interessant genoeg waren, maar dat was allemaal avondmuziek. De blauwheid van de zee en de lucht en het samenspel er van is trouwens een plezier om te aanschouwen. Aan de scheve horizon moest ik ook  wennen, wat dat kan wel bijdragen aan het gevoel van duizeligheid. ’t Zal te maken met het feit dat ze van hieruit naar de Nieuwe Wereld vertrokken. Of hoe je een excuus kan verzinnen voor een scheefgetrokken foto.

En omdat ik jou, lezer van deze post, niet langer in spanning wil laten wachten over wie deze in Leuven studerende andere Belgische wel zou kunnen zijn, presenteer ik een foto van een Spaanse omwalling, de zee, de lucht en twee Belgen.

Vanwege het bezitten van XX chromosomen, konden we er niet aan weerstaan een eerste keer een verkennende winkelronde te ondernemen.

’s Avonds kwam deze zelfde C. vol vreugde (bam een alliteratieke ertussen) melden dat ze een kot had gevonden en werd er overgegaan toch een toch wel typerende Erasmusactiviteit: samen koken! Om vooral niet te Belgisch te doen, maakten we maar worstjes met gekookte aardappelen en tomatrika’s (zeg nu niet dat je niet weet wat dat is?!) Dat T. geen leek is in de keuken bewees hij door klaar en duidelijk uit te leggen hoe je nu eigenlijk zo’n kookpot op de juiste manier moet vasthouden.

Vele mopjes en geafwas later waagden we ons aan een andere typische Erasmusactiviteit.

Drie Belgen kwamen een Iers café binnen en zegt de eerste tegen de tweede: ‘wat gaat gij eigenlijk drinken?’ Zegt die tweede: ‘Een guinness natuurlijk!’

Gaan die Drie Belgen (dat klinkt bijna als één of andere popgroep) naar het Woodstockcafé en drinken twee een Hoegaarden met ijs. Excuseer?

En toen was het toch wel niet tijd om de oogjes dicht te doen? Stay tuned voor de volgende aflevering in ‘Leni verovert Cádiz’ met meer zon, meer zwemmen in de zee, en blaren!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in avonturier, Cádiz. Bookmark de permalink .

2 reacties op Blauw, vakantieblauw tududuum.

  1. C D zegt:

    En een foto van de blaren zat er natuurlijk niet in?!
    Jammer dat ons dat hier niet kan gebeuren met de huidige temperaturen.
    grtjs

  2. Ruth zegt:

    Toch tof hoe landgenoten op Erasmus altijd vanaf dag één samenhokken :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s